Passa al contingut principal

El llibre electrònic, amb el format que el coneixem, ja és cosa del passat.


LG llança una pantalla flexible de la grandària d'un diari, pesa 130 grams i pot ser doblegat sense perdre qualitat d'imatge. El monitor, de 19 polzades, és el més gran del seu tipus. La sudcoreana LG Display, ha desenvolupat la pantalla electrònica flexible més fina i més gran fabricada fins al moment, amb una grandària de 19 polzades, cridada a ser el futur de la lectura.
El nou paper electrònic, de 0.3 mil.límetres de grossor, té les mateixes dimensions d'un full de paper DIn A3 i és vuit vegades més gran que un llibre electrònic, el que permet transmetre la mateixa sensació d'un periòdic tradicional en blanc i negre.
El nou suport pesa només 130 grams i pot ser doblegat sense que es perdi qualitat en la recepció de les imatges, que estan pensades per a transmetre la mateixa sensació que es té durant la lectura d'un paper imprès.
LG Display ha aconseguit que les imatges puguin canviar en la pantalla amb relativa rapidesa, encara que el temps necessari per a passar de pàgina és un dels punts febles d'aquesta tecnologia. Per a aconseguir aquest avanç, LG ha utilitzat com a base un full metàl.lic (semblant al paper d’estany) en lloc de cristalls, el que atorga flexibilitat a la pantalla i li permet adoptar la seva forma original després de doblegar-se.

Albert Pérez Novell  NVConsulting

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

A la sombra de los signos. “Los Archivos del Pentágono”

La repercusión que he observado en el sector periodístico del estreno de la película “Los Archivos del Pentágono”, me ha llevado a una serie de reflexiones alrededor de ciertos fenómenos que atraviesan las sociedades democráticas, entre otros, la confusión que se ha establecido entre signo y sentido, siendo así que el primero elimina al segundo.

La publicación de los famosos archivos demostró que desde sus comienzos la guerra de Vietnam estaba definitivamente perdida, lo que la convertía en una guerra sin sentido, simulada, lo que no impidió, en nombre del estratégico enfrentamiento a un nuevo foco del comunismo, que se construyera un signo en aras del que se sacrificó  la vida de cincuenta y ocho mil soldados estadounidenses y millón y medio de vietnamitas, incluida población civil.

Algunos aspectos relevantes del film: Este film de Steven Spielbergaborda conceptos como: la verdad, la investigación, situando al periodismo en el centro de la intriga, convirtiendo a estos profesionales e…

Consumption cannot be destroyed, like energy, it can only be transformed.

Aquesta crisi haurà canviat permanentment el comportament de compra dels consumidors. Ens deixa com herència compradors més cauts i reflexius. Però existeixen formes de consum que romandran i s’adaptaran a l’aire estoic que no tenim més remei que respirar.

No esperem que el consum desaparegui, tant sols es transformarà (el consum és com l’energia no es destrueix, es transforma).


En aquest post faig un repàs per les tendències i la fauna consumista del moment.

  Com diu Guilles Lipowetsky : El consum esta molt ligat a la seducció, com veurem més endavant: "Lluny de circumscriure a les relacions interpersonals, la seducció s'ha convertit en el procés general que tendeix a regular el consum, les organitzacions, la informació, l'educació, els costums.”. Tambè ens diu: “Cal un consum més responsable, però també invertir en noves tecnologies”.
En aquesta època hipermoderna no hi ha somnis col•lectius, sol ens queda el consum; una millor casa, un millor cotxe, etc..... La generaci…

Metáforas interesantes del capitalismo unidimensional

Si existe una metáfora que me parece interesante dentro de la literatura, más o menos reciente, del management es la de los Océanos Azules de W. Chan Kim y Renee Mauborgne .

Yo también tengo derecho a tener mi nivel de ingenuidad,  para poder subsistir. Debe ser el espiritu navideño que me invade.
Digo que me parece interesante, porque, a diferencia de otros conceptos manidos en este tipo de literatura, aporta un elemento fundamental, muy sencillo, que en resumen consiste en la capacidad de ver las cosas de otra manera. Esto, no sé si por genética generacional o porqué narices, me gusta.

En este momento de crisis económica, se manifiesta muy claramente que en su substrato subyace una crisis de ideas, un modelo obsoleto de entender el sistema y sus reglas de juego pertenecientes a un Océano Rojo por el que resulta difícil navegar.
En los océanos rojos, los agentes del sistema tratan de superar a los rivales arañando poco a poco cuota de mercado. Conforme aparecen más competidores, las posi…