Passa al contingut principal

Innovació i “retail commerce”

Models de venda innovadors pel comerç al detall aplicables a les associacions de comerç al detall de casa nostra.

L’any 2006 l’empresa WOOT.COM esdevenia una botiga a Internet que trencava motlles. Com ho fa?: doncs d’una mare força enginyosa, apostant per vendre un sol producte durant 24 hores i oferint el millor preu de l’article del mercat.
Doncs bé, el passat mes de novembre s’ha posat en marxa a Espanya mequedouno.com, la primera botiga basada en el model de live shopping durant 24 hores.
La innovació d’aquest model de negoci no està en la utilització de la xarxa per fer e-comerç, aspecte ja ben conegut, sinó en el fet de sols vendre un article.

Concentrar tota l’atenció dels potencials clients en un sol producte, a fi de “no distreure a la clientela” amb una oferta aclaparadora com fan la majoria de webs d’e-comerç.
L’estratègia passa també per la psicologia: "valorar molt bé el risc o l'oportunitat de vendre un article concret, determinar quins productes són arriscats, únics o singulars, o aquells que el comprador capta com una oportunitat que no pot deixar escapar aquest dia".
Cal tenir en compte que el perfil del client d'aquest model de botigues té un component de "compra compulsiva" però és també "un comprador molt informat (ha fet la seva pròpia recerca en la Xarxa per a comparar preus), i alhora, molt sensible als terminis de lliurament ".
Aquest model o un d’híbrid, és una possibilitat que cal contemplar i aplicar a les WEBs de les associacions de comerciants. És fàcil pensa en que de forma rotatòria i per un període de 24h, cada botiga associada pengés una oferta molt competitiva d’un dels producte del seu stock.
Això, a més de reduir stocks, permet posicionar el col•lectiu com un pol d’atracció, d’oferta exclusiva, competitiva i capturar en definitiva l’atenció del consumidor.
A més permet posar en valor tots els aspectes positius del nostre teixit de botigues, la recomanació de l’expert: producte seleccionat, de qualitat, ben escollit a bon preu.
Albert Pérez Novell
NVConsulting

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Consumption cannot be destroyed, like energy, it can only be transformed.

Aquesta crisi haurà canviat permanentment el comportament de compra dels consumidors. Ens deixa com herència compradors més cauts i reflexius. Però existeixen formes de consum que romandran i s’adaptaran a l’aire estoic que no tenim més remei que respirar.

No esperem que el consum desaparegui, tant sols es transformarà (el consum és com l’energia no es destrueix, es transforma).


En aquest post faig un repàs per les tendències i la fauna consumista del moment.

  Com diu Guilles Lipowetsky : El consum esta molt ligat a la seducció, com veurem més endavant: "Lluny de circumscriure a les relacions interpersonals, la seducció s'ha convertit en el procés general que tendeix a regular el consum, les organitzacions, la informació, l'educació, els costums.”. Tambè ens diu: “Cal un consum més responsable, però també invertir en noves tecnologies”.
En aquesta època hipermoderna no hi ha somnis col•lectius, sol ens queda el consum; una millor casa, un millor cotxe, etc..... La generaci…

A la sombra de los signos. “Los Archivos del Pentágono”

La repercusión que he observado en el sector periodístico del estreno de la película “Los Archivos del Pentágono”, me ha llevado a una serie de reflexiones alrededor de ciertos fenómenos que atraviesan las sociedades democráticas, entre otros, la confusión que se ha establecido entre signo y sentido, siendo así que el primero elimina al segundo.

La publicación de los famosos archivos demostró que desde sus comienzos la guerra de Vietnam estaba definitivamente perdida, lo que la convertía en una guerra sin sentido, simulada, lo que no impidió, en nombre del estratégico enfrentamiento a un nuevo foco del comunismo, que se construyera un signo en aras del que se sacrificó  la vida de cincuenta y ocho mil soldados estadounidenses y millón y medio de vietnamitas, incluida población civil.

Algunos aspectos relevantes del film: Este film de Steven Spielbergaborda conceptos como: la verdad, la investigación, situando al periodismo en el centro de la intriga, convirtiendo a estos profesionales e…

Metáforas interesantes del capitalismo unidimensional

Si existe una metáfora que me parece interesante dentro de la literatura, más o menos reciente, del management es la de los Océanos Azules de W. Chan Kim y Renee Mauborgne .

Yo también tengo derecho a tener mi nivel de ingenuidad,  para poder subsistir. Debe ser el espiritu navideño que me invade.
Digo que me parece interesante, porque, a diferencia de otros conceptos manidos en este tipo de literatura, aporta un elemento fundamental, muy sencillo, que en resumen consiste en la capacidad de ver las cosas de otra manera. Esto, no sé si por genética generacional o porqué narices, me gusta.

En este momento de crisis económica, se manifiesta muy claramente que en su substrato subyace una crisis de ideas, un modelo obsoleto de entender el sistema y sus reglas de juego pertenecientes a un Océano Rojo por el que resulta difícil navegar.
En los océanos rojos, los agentes del sistema tratan de superar a los rivales arañando poco a poco cuota de mercado. Conforme aparecen más competidores, las posi…