Passa al contingut principal

Innovació i “retail commerce”

Models de venda innovadors pel comerç al detall aplicables a les associacions de comerç al detall de casa nostra.

L’any 2006 l’empresa WOOT.COM esdevenia una botiga a Internet que trencava motlles. Com ho fa?: doncs d’una mare força enginyosa, apostant per vendre un sol producte durant 24 hores i oferint el millor preu de l’article del mercat.
Doncs bé, el passat mes de novembre s’ha posat en marxa a Espanya mequedouno.com, la primera botiga basada en el model de live shopping durant 24 hores.
La innovació d’aquest model de negoci no està en la utilització de la xarxa per fer e-comerç, aspecte ja ben conegut, sinó en el fet de sols vendre un article.

Concentrar tota l’atenció dels potencials clients en un sol producte, a fi de “no distreure a la clientela” amb una oferta aclaparadora com fan la majoria de webs d’e-comerç.
L’estratègia passa també per la psicologia: "valorar molt bé el risc o l'oportunitat de vendre un article concret, determinar quins productes són arriscats, únics o singulars, o aquells que el comprador capta com una oportunitat que no pot deixar escapar aquest dia".
Cal tenir en compte que el perfil del client d'aquest model de botigues té un component de "compra compulsiva" però és també "un comprador molt informat (ha fet la seva pròpia recerca en la Xarxa per a comparar preus), i alhora, molt sensible als terminis de lliurament ".
Aquest model o un d’híbrid, és una possibilitat que cal contemplar i aplicar a les WEBs de les associacions de comerciants. És fàcil pensa en que de forma rotatòria i per un període de 24h, cada botiga associada pengés una oferta molt competitiva d’un dels producte del seu stock.
Això, a més de reduir stocks, permet posicionar el col•lectiu com un pol d’atracció, d’oferta exclusiva, competitiva i capturar en definitiva l’atenció del consumidor.
A més permet posar en valor tots els aspectes positius del nostre teixit de botigues, la recomanació de l’expert: producte seleccionat, de qualitat, ben escollit a bon preu.
Albert Pérez Novell
NVConsulting

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Las Monadas: El secreto del Planeta de los simios, ( ciencia ficción, politicamente incorrecta)

A mediados del 2º milenio, en el tercer Planeta de la Estrella Sol de la Vía Láctea,  se verifica la existencia de una especie dominante los simios y otra dominada el hombre.

Historia de una involución: El Planeta de los Simios (francés:La Planète des Singes) es una novela de ciencia ficción escrita por Pierre Boulle, publicada por Editorial Julliard en 1963.

En 1968 fue adaptada al cine en la película El planeta de los simios de Franklin Schaffner.


En el siglo quinto del segundo milenio, una nave espacial procedente de la Tierra, realiza un aterrizaje forzoso en un planeta desconocido. Los astronautas, al mando del coronel George Taylor (Charlton Heston) inspeccionan los alrededores y descubren que en este planeta los seres inteligentes y especie dominante son unos simios que comparten características físicas con los chimpancés (científicos), gorilas (militares) y orangutanes (religiosos y políticos) de la Tierra, pero que han desarrollado una civilización antropomorfizada y militariza…

2112, el soliloquio alucinatorio del gobierno Rajoy

El lapsus de Rajoy en su tweet al confundir 21 del 12, día previsto para las elecciones ilegitimitas convocadas por su gobierno, con el año 2112.

A primera vista, parece que Rajoy en su tweet apuesta porque el próximo presidente de la Generalitat sea:

Bromas a parte: Lo de Rajoy pertenece al genero llamado (lapsus de clave). Freud profundizó en la descripción del mecanismo de su formación en su libro llamado Psicopatología de la vida cotidiana (1901)—como una variedad de los lapsus que llamó «lapsus calami»— para significar los lapsus que ocurren cuando se mecanografía un texto y, que en algunos países también es conocido como "error de dedo" (y, con el avance de la tecnología, los que ocurren al escribir en el teclado de un ordenador, de un teléfono móvil o formas afines de comunicación.
Twitter es una fuente de síntomas si observamos los mensajes que circulan por esta, llamada, red social.
Gracias a la Serendipia  que facilita Internet, he encontrado que 2112 es el nombre del …

Consumption cannot be destroyed, like energy, it can only be transformed.

Aquesta crisi haurà canviat permanentment el comportament de compra dels consumidors. Ens deixa com herència compradors més cauts i reflexius. Però existeixen formes de consum que romandran i s’adaptaran a l’aire estoic que no tenim més remei que respirar.

No esperem que el consum desaparegui, tant sols es transformarà (el consum és com l’energia no es destrueix, es transforma).


En aquest post faig un repàs per les tendències i la fauna consumista del moment.

  Com diu Guilles Lipowetsky : El consum esta molt ligat a la seducció, com veurem més endavant: "Lluny de circumscriure a les relacions interpersonals, la seducció s'ha convertit en el procés general que tendeix a regular el consum, les organitzacions, la informació, l'educació, els costums.”. Tambè ens diu: “Cal un consum més responsable, però també invertir en noves tecnologies”.
En aquesta època hipermoderna no hi ha somnis col•lectius, sol ens queda el consum; una millor casa, un millor cotxe, etc..... La generaci…