Passa al contingut principal

El futur de la publicitat esta en la geolocalització

Fer arribar al consumidor la publicitat en funció del lloc i del que estàs fent a traves del mòbil.

En el post anterior parlàvem de la cartelleria digital situada al comerç de proximitat que vincula molt directament la decisió de compra amb el lloc on ens trobem.
En aquest projecte Beabloo també es vincula al consumidor proporcionant-li directament al mòbil informació sobre l’establiment i continguts de proximitat a on es troba.  
 
A Infonomia avui es publica aquest post : L'edició del mes de febrer de la revista Mobile Entertainment (ME) inclou l'especial "Les 50 aplicacions més innovadores". Una d'elles és Foursquare, una xarxa social, un joc, un microblog i un servei de localització creat el març de 2009 i que utilitza el nom d'un popular joc / esport practicat als Estats Units. Foursquare, disponible a Blackberry, iPhone, Android o Palm, permet als usuaris registrats connectar-se entre si i actualitzar la seva localització. Fins aquí seria un híbrid de Twitter i Facebook. L'usuari de Foursquare realitza "check-ins" en els llocs que visita (restaurants, discoteques, aeroports, botigues, museus, hotels, etc.) Gràcies al GPS del seu mòbil. Així, marca la ubicació de l'emplaçament i comparteix recomanacions i opinions sobre el lloc en qüestió. Per exemple, si visita el bar Velòdrom de Barcelona, marca la seva localització, recomana què prendre i opina sobre el servei del restaurant. Els "check-ins" es tradueixen en punts emmarcats dins d'un joc (com més llocs visitem, més punts tindrem, a més d'altres variables que amplien la possibilitat de guanyar punts i que aquests esdevinguin més tard a medalles). El que més vegades visiti un lloc serà premiat amb el títol de "gran" (alcalde), i el seu "currículum" (llocs freqüentats, nombre de visites, comentaris, medalles, etc.) Es podrà visualitzar en el joc. Foursquare pot considerar-se un conglomerat web de Google Maps, Facebook i Twitter, a l'integrar diversos serveis en un, i ofereix grans oportunitats a nivell publicitari. Les empreses poden seguir el moviment dels usuaris i anunciar els seus productes o serveis segons on es trobin, oferint fins i tot descomptes o ofertes diverses. Seguint aquesta tendència, Google va adquirir AdMob (novembre 2009) i Apple, a Quattro Wireless (gener de 2010), totes dues, companyies de publicitat mòbil. Per als comerços o altres establiments suposa l'oportunitat d'atreure més trànsit, mentre el públic amplia la seva capacitat de descobrir nous llocs, a més de tenir més opcions per decidir què fer, prendre o visitar a cada lloc basant-se en l'experiència d'altres usuaris. Albert Pérez Novell NV Consulting

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Consumption cannot be destroyed, like energy, it can only be transformed.

Aquesta crisi haurà canviat permanentment el comportament de compra dels consumidors. Ens deixa com herència compradors més cauts i reflexius. Però existeixen formes de consum que romandran i s’adaptaran a l’aire estoic que no tenim més remei que respirar.

No esperem que el consum desaparegui, tant sols es transformarà (el consum és com l’energia no es destrueix, es transforma).


En aquest post faig un repàs per les tendències i la fauna consumista del moment.

  Com diu Guilles Lipowetsky : El consum esta molt ligat a la seducció, com veurem més endavant: "Lluny de circumscriure a les relacions interpersonals, la seducció s'ha convertit en el procés general que tendeix a regular el consum, les organitzacions, la informació, l'educació, els costums.”. Tambè ens diu: “Cal un consum més responsable, però també invertir en noves tecnologies”.
En aquesta època hipermoderna no hi ha somnis col•lectius, sol ens queda el consum; una millor casa, un millor cotxe, etc..... La generaci…

A la sombra de los signos. “Los Archivos del Pentágono”

La repercusión que he observado en el sector periodístico del estreno de la película “Los Archivos del Pentágono”, me ha llevado a una serie de reflexiones alrededor de ciertos fenómenos que atraviesan las sociedades democráticas, entre otros, la confusión que se ha establecido entre signo y sentido, siendo así que el primero elimina al segundo.

La publicación de los famosos archivos demostró que desde sus comienzos la guerra de Vietnam estaba definitivamente perdida, lo que la convertía en una guerra sin sentido, simulada, lo que no impidió, en nombre del estratégico enfrentamiento a un nuevo foco del comunismo, que se construyera un signo en aras del que se sacrificó  la vida de cincuenta y ocho mil soldados estadounidenses y millón y medio de vietnamitas, incluida población civil.

Algunos aspectos relevantes del film: Este film de Steven Spielbergaborda conceptos como: la verdad, la investigación, situando al periodismo en el centro de la intriga, convirtiendo a estos profesionales e…

Metáforas interesantes del capitalismo unidimensional

Si existe una metáfora que me parece interesante dentro de la literatura, más o menos reciente, del management es la de los Océanos Azules de W. Chan Kim y Renee Mauborgne .

Yo también tengo derecho a tener mi nivel de ingenuidad,  para poder subsistir. Debe ser el espiritu navideño que me invade.
Digo que me parece interesante, porque, a diferencia de otros conceptos manidos en este tipo de literatura, aporta un elemento fundamental, muy sencillo, que en resumen consiste en la capacidad de ver las cosas de otra manera. Esto, no sé si por genética generacional o porqué narices, me gusta.

En este momento de crisis económica, se manifiesta muy claramente que en su substrato subyace una crisis de ideas, un modelo obsoleto de entender el sistema y sus reglas de juego pertenecientes a un Océano Rojo por el que resulta difícil navegar.
En los océanos rojos, los agentes del sistema tratan de superar a los rivales arañando poco a poco cuota de mercado. Conforme aparecen más competidores, las posi…