Ves al contingut principal

El futur de la publicitat esta en la geolocalització

Fer arribar al consumidor la publicitat en funció del lloc i del que estàs fent a traves del mòbil.

En el post anterior parlàvem de la cartelleria digital situada al comerç de proximitat que vincula molt directament la decisió de compra amb el lloc on ens trobem.
En aquest projecte Beabloo també es vincula al consumidor proporcionant-li directament al mòbil informació sobre l’establiment i continguts de proximitat a on es troba.  
 
A Infonomia avui es publica aquest post : L'edició del mes de febrer de la revista Mobile Entertainment (ME) inclou l'especial "Les 50 aplicacions més innovadores". Una d'elles és Foursquare, una xarxa social, un joc, un microblog i un servei de localització creat el març de 2009 i que utilitza el nom d'un popular joc / esport practicat als Estats Units. Foursquare, disponible a Blackberry, iPhone, Android o Palm, permet als usuaris registrats connectar-se entre si i actualitzar la seva localització. Fins aquí seria un híbrid de Twitter i Facebook. L'usuari de Foursquare realitza "check-ins" en els llocs que visita (restaurants, discoteques, aeroports, botigues, museus, hotels, etc.) Gràcies al GPS del seu mòbil. Així, marca la ubicació de l'emplaçament i comparteix recomanacions i opinions sobre el lloc en qüestió. Per exemple, si visita el bar Velòdrom de Barcelona, marca la seva localització, recomana què prendre i opina sobre el servei del restaurant. Els "check-ins" es tradueixen en punts emmarcats dins d'un joc (com més llocs visitem, més punts tindrem, a més d'altres variables que amplien la possibilitat de guanyar punts i que aquests esdevinguin més tard a medalles). El que més vegades visiti un lloc serà premiat amb el títol de "gran" (alcalde), i el seu "currículum" (llocs freqüentats, nombre de visites, comentaris, medalles, etc.) Es podrà visualitzar en el joc. Foursquare pot considerar-se un conglomerat web de Google Maps, Facebook i Twitter, a l'integrar diversos serveis en un, i ofereix grans oportunitats a nivell publicitari. Les empreses poden seguir el moviment dels usuaris i anunciar els seus productes o serveis segons on es trobin, oferint fins i tot descomptes o ofertes diverses. Seguint aquesta tendència, Google va adquirir AdMob (novembre 2009) i Apple, a Quattro Wireless (gener de 2010), totes dues, companyies de publicitat mòbil. Per als comerços o altres establiments suposa l'oportunitat d'atreure més trànsit, mentre el públic amplia la seva capacitat de descobrir nous llocs, a més de tenir més opcions per decidir què fer, prendre o visitar a cada lloc basant-se en l'experiència d'altres usuaris. Albert Pérez Novell NV Consulting

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

En Catalunya todos somos Gary Cooper

¿Qué iluso pensaba que Europa iba a acompañar a Catalunya en este proceso?
Europa es un club de Estados que no solo no nos ayudará, sino que no mediará, ni facilitará la mediación. No esperemos nada hoy del parlamento europeo dominado por el grupo popular.

Debemos tener claro, que vivimos en un entramado (sistema) económico, donde los Estados asumen un control directo de la administración social, al dictado de los mercados y estos actúan según índices de las Agencias de Calificación. Creer que, en este entorno, hay espacio para que obtengamos ayuda en nuestro proceso, es leer mal la historia y el contexto. Es bueno recordar lo que nos contaba Bauman sobre el huevo de la serpiente: “la cara oculta de la sociedad en la que vivimos, se manifiesta en contadísimas ocasiones pero, cuando lo hace, deja desenmascarada la violencia y demás aspectos negativos que han sido utilizados, al mismo tiempo, a lo largo de la historia para la formación de la propia estructura social” .

No quiere decir que d…

Un sector fracasado

El volumen de libros almacenados en España procedentes de devoluciones equivale a más de dos terceras partes del volumen de la nave central de la basílica de San Pedro del Vaticano.
Es insostenible que en pleno siglo XXI (llevamos, aunque no los parezca, 16 años en él) en el sector del libro se perpetúen situaciones como que los almacenes tengan prácticamente sin rotación más de un 60% de sus existencias, los retornos continúen siendo superiores al 50 % o que todavía haya librerías que hagan sus pedidos por teléfono.
Como indican los informes del propio sector y destaca Manuel Gil en su blog de referencia: “El gap entre libros producidos y vendidos es de unos 100 millones anuales en España… El cálculo que hace unos días contrastaba con otros consultores es que hoy se puede almacenar una cifra cercana a los 700 millones de ejemplares”. Lo que equivale a un volumen de libros igual a más de dos terceras partes del volumen de la nave central de la basílica de San Pedro del Vaticano.
En este …

El negocio de la librería = a fracaso, ¿por qué?

Cuando entramos en un negocio, sea librería, restaurante, tienda de moda sabemos o intuimos  de antemano si están condenados al fracaso o no.
Yo reconozco fácilmente que librería cerrará en 1, 2 o tres años y aquella que, no sólo no cerrará, sino que se enfrenta a un brillante futuro.
Ese es el sentido quiero exponer modelos reales de éxito como el que emprendieron  hace unos 5 años Jeff Mayersohn y su esposa  Linda Seamonson , al comprar y reconvertir el modelo de la vieja libreríaHarvard de Cambridge,  ciudad donde cierran más librerías que Starbucks se abren en China. (situación: 1256 Massachusetts Avenue Cambridge, MA 02138).
Jeff Mayershon amante apasionado de los libros ha sido cliente de Harvard durante 30 años, recientemente retirado del mundo de la tecnología él y su esposa Linda se embarcaron en esta locura. ¡¡¡Comprar una librería!!!
Jeff y Linda, ingenuamente optimistas, se embarcaron en esta aventura en estos días oscuros de  recesión, a la sombra de Amazon, y con los libros …