Passa al contingut principal

El futur de la publicitat esta en la geolocalització

Fer arribar al consumidor la publicitat en funció del lloc i del que estàs fent a traves del mòbil.

En el post anterior parlàvem de la cartelleria digital situada al comerç de proximitat que vincula molt directament la decisió de compra amb el lloc on ens trobem.
En aquest projecte Beabloo també es vincula al consumidor proporcionant-li directament al mòbil informació sobre l’establiment i continguts de proximitat a on es troba.  
 
A Infonomia avui es publica aquest post : L'edició del mes de febrer de la revista Mobile Entertainment (ME) inclou l'especial "Les 50 aplicacions més innovadores". Una d'elles és Foursquare, una xarxa social, un joc, un microblog i un servei de localització creat el març de 2009 i que utilitza el nom d'un popular joc / esport practicat als Estats Units. Foursquare, disponible a Blackberry, iPhone, Android o Palm, permet als usuaris registrats connectar-se entre si i actualitzar la seva localització. Fins aquí seria un híbrid de Twitter i Facebook. L'usuari de Foursquare realitza "check-ins" en els llocs que visita (restaurants, discoteques, aeroports, botigues, museus, hotels, etc.) Gràcies al GPS del seu mòbil. Així, marca la ubicació de l'emplaçament i comparteix recomanacions i opinions sobre el lloc en qüestió. Per exemple, si visita el bar Velòdrom de Barcelona, marca la seva localització, recomana què prendre i opina sobre el servei del restaurant. Els "check-ins" es tradueixen en punts emmarcats dins d'un joc (com més llocs visitem, més punts tindrem, a més d'altres variables que amplien la possibilitat de guanyar punts i que aquests esdevinguin més tard a medalles). El que més vegades visiti un lloc serà premiat amb el títol de "gran" (alcalde), i el seu "currículum" (llocs freqüentats, nombre de visites, comentaris, medalles, etc.) Es podrà visualitzar en el joc. Foursquare pot considerar-se un conglomerat web de Google Maps, Facebook i Twitter, a l'integrar diversos serveis en un, i ofereix grans oportunitats a nivell publicitari. Les empreses poden seguir el moviment dels usuaris i anunciar els seus productes o serveis segons on es trobin, oferint fins i tot descomptes o ofertes diverses. Seguint aquesta tendència, Google va adquirir AdMob (novembre 2009) i Apple, a Quattro Wireless (gener de 2010), totes dues, companyies de publicitat mòbil. Per als comerços o altres establiments suposa l'oportunitat d'atreure més trànsit, mentre el públic amplia la seva capacitat de descobrir nous llocs, a més de tenir més opcions per decidir què fer, prendre o visitar a cada lloc basant-se en l'experiència d'altres usuaris. Albert Pérez Novell NV Consulting

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Las Monadas: El secreto del Planeta de los simios, ( ciencia ficción, politicamente incorrecta)

A mediados del 2º milenio, en el tercer Planeta de la Estrella Sol de la Vía Láctea,  se verifica la existencia de una especie dominante los simios y otra dominada el hombre.

Historia de una involución: El Planeta de los Simios (francés:La Planète des Singes) es una novela de ciencia ficción escrita por Pierre Boulle, publicada por Editorial Julliard en 1963.

En 1968 fue adaptada al cine en la película El planeta de los simios de Franklin Schaffner.


En el siglo quinto del segundo milenio, una nave espacial procedente de la Tierra, realiza un aterrizaje forzoso en un planeta desconocido. Los astronautas, al mando del coronel George Taylor (Charlton Heston) inspeccionan los alrededores y descubren que en este planeta los seres inteligentes y especie dominante son unos simios que comparten características físicas con los chimpancés (científicos), gorilas (militares) y orangutanes (religiosos y políticos) de la Tierra, pero que han desarrollado una civilización antropomorfizada y militariza…

2112, el soliloquio alucinatorio del gobierno Rajoy

El lapsus de Rajoy en su tweet al confundir 21 del 12, día previsto para las elecciones ilegitimitas convocadas por su gobierno, con el año 2112.

A primera vista, parece que Rajoy en su tweet apuesta porque el próximo presidente de la Generalitat sea:

Bromas a parte: Lo de Rajoy pertenece al genero llamado (lapsus de clave). Freud profundizó en la descripción del mecanismo de su formación en su libro llamado Psicopatología de la vida cotidiana (1901)—como una variedad de los lapsus que llamó «lapsus calami»— para significar los lapsus que ocurren cuando se mecanografía un texto y, que en algunos países también es conocido como "error de dedo" (y, con el avance de la tecnología, los que ocurren al escribir en el teclado de un ordenador, de un teléfono móvil o formas afines de comunicación.
Twitter es una fuente de síntomas si observamos los mensajes que circulan por esta, llamada, red social.
Gracias a la Serendipia  que facilita Internet, he encontrado que 2112 es el nombre del …

Consumption cannot be destroyed, like energy, it can only be transformed.

Aquesta crisi haurà canviat permanentment el comportament de compra dels consumidors. Ens deixa com herència compradors més cauts i reflexius. Però existeixen formes de consum que romandran i s’adaptaran a l’aire estoic que no tenim més remei que respirar.

No esperem que el consum desaparegui, tant sols es transformarà (el consum és com l’energia no es destrueix, es transforma).


En aquest post faig un repàs per les tendències i la fauna consumista del moment.

  Com diu Guilles Lipowetsky : El consum esta molt ligat a la seducció, com veurem més endavant: "Lluny de circumscriure a les relacions interpersonals, la seducció s'ha convertit en el procés general que tendeix a regular el consum, les organitzacions, la informació, l'educació, els costums.”. Tambè ens diu: “Cal un consum més responsable, però també invertir en noves tecnologies”.
En aquesta època hipermoderna no hi ha somnis col•lectius, sol ens queda el consum; una millor casa, un millor cotxe, etc..... La generaci…