Passa al contingut principal

Projecte IO Press

El passat mes de juny la Comissió Europea va enviar una comunicació al Consell, al Comitè Econòmic i Social europeu i al Comitè de les Regions, titulada Internet dels objectes - Un pla d'acció per a Europa.


A les conclusions diu "..................... la IO no és encara una realitat tangible, sinó una visió prospectiva d'una sèrie de tecnologies que, combinades, podrien  els propers 5 a 15 anys modificar radicalment la manera com funcionen les nostres societats.
En adoptar un plantejament proactiu, Europa podria estar a l'avantguarda per donar forma a la manera en què funciona la IO i obtenir els consegüents beneficis en termes de creixement econòmic i benestar individual, convertint així la Internet dels objectes en una Internet dels objectes per les persones. No fer-ho així implicaria perdre una oportunitat important, el que podria relegar a Europa a la posició de veure's obligada a adoptar tecnologies en el disseny no s'haurien tingut en compte els seus valors fonamentals, com la protecció de la privacitat i de les dades personals.
En posar en marxa una sèrie d'accions i reflexions, la Comissió es proposa donar impuls a aquesta tasca, i convida al Parlament Europeu, el Consell i totes les parts interessades a que col.laborin per assolir aquests objectius ambiciosos però realitzables. " 

Som davant d'una realitat que està funcionant en diversos àmbits de la logística, amb tecnologies molt sòlides i standars consolidats.
Els mitjans de comunicació no poden quedar al marge d'aquest canvi de paradigma (com adjectiva la Comissió). Concretament els diaris poden estar a punt de tenir la clau que obre la porta a solucions per als dilemes actuals que enfronten les edicions digitals i de paper. (veure post)

Sincerament els diaris tenen clar quina foto de les dues identifica més al futur lector, o l'actual júnior????


A NVConsulting, estem desenvolupant, en aliança amb altres empreses,  el projecte IO Press que incorpora solucions orientades als Diaris, en la línia per la qual aposta la Comissió Europea.
Interessats enviar email a info@nvconsulting.es


Albert Pérez Novell NVConsulting
Entrades populars d'aquest blog

Las Monadas: El secreto del Planeta de los simios, ( ciencia ficción, politicamente incorrecta)

A mediados del 2º milenio, en el tercer Planeta de la Estrella Sol de la Vía Láctea,  se verifica la existencia de una especie dominante los simios y otra dominada el hombre.

Historia de una involución: El Planeta de los Simios (francés:La Planète des Singes) es una novela de ciencia ficción escrita por Pierre Boulle, publicada por Editorial Julliard en 1963.

En 1968 fue adaptada al cine en la película El planeta de los simios de Franklin Schaffner.


En el siglo quinto del segundo milenio, una nave espacial procedente de la Tierra, realiza un aterrizaje forzoso en un planeta desconocido. Los astronautas, al mando del coronel George Taylor (Charlton Heston) inspeccionan los alrededores y descubren que en este planeta los seres inteligentes y especie dominante son unos simios que comparten características físicas con los chimpancés (científicos), gorilas (militares) y orangutanes (religiosos y políticos) de la Tierra, pero que han desarrollado una civilización antropomorfizada y militariza…

2112, el soliloquio alucinatorio del gobierno Rajoy

El lapsus de Rajoy en su tweet al confundir 21 del 12, día previsto para las elecciones ilegitimitas convocadas por su gobierno, con el año 2112.

A primera vista, parece que Rajoy en su tweet apuesta porque el próximo presidente de la Generalitat sea:

Bromas a parte: Lo de Rajoy pertenece al genero llamado (lapsus de clave). Freud profundizó en la descripción del mecanismo de su formación en su libro llamado Psicopatología de la vida cotidiana (1901)—como una variedad de los lapsus que llamó «lapsus calami»— para significar los lapsus que ocurren cuando se mecanografía un texto y, que en algunos países también es conocido como "error de dedo" (y, con el avance de la tecnología, los que ocurren al escribir en el teclado de un ordenador, de un teléfono móvil o formas afines de comunicación.
Twitter es una fuente de síntomas si observamos los mensajes que circulan por esta, llamada, red social.
Gracias a la Serendipia  que facilita Internet, he encontrado que 2112 es el nombre del …

Consumption cannot be destroyed, like energy, it can only be transformed.

Aquesta crisi haurà canviat permanentment el comportament de compra dels consumidors. Ens deixa com herència compradors més cauts i reflexius. Però existeixen formes de consum que romandran i s’adaptaran a l’aire estoic que no tenim més remei que respirar.

No esperem que el consum desaparegui, tant sols es transformarà (el consum és com l’energia no es destrueix, es transforma).


En aquest post faig un repàs per les tendències i la fauna consumista del moment.

  Com diu Guilles Lipowetsky : El consum esta molt ligat a la seducció, com veurem més endavant: "Lluny de circumscriure a les relacions interpersonals, la seducció s'ha convertit en el procés general que tendeix a regular el consum, les organitzacions, la informació, l'educació, els costums.”. Tambè ens diu: “Cal un consum més responsable, però també invertir en noves tecnologies”.
En aquesta època hipermoderna no hi ha somnis col•lectius, sol ens queda el consum; una millor casa, un millor cotxe, etc..... La generaci…