Projecte IO Press

El passat mes de juny la Comissió Europea va enviar una comunicació al Consell, al Comitè Econòmic i Social europeu i al Comitè de les Regions, titulada Internet dels objectes - Un pla d'acció per a Europa.


A les conclusions diu "..................... la IO no és encara una realitat tangible, sinó una visió prospectiva d'una sèrie de tecnologies que, combinades, podrien  els propers 5 a 15 anys modificar radicalment la manera com funcionen les nostres societats.
En adoptar un plantejament proactiu, Europa podria estar a l'avantguarda per donar forma a la manera en què funciona la IO i obtenir els consegüents beneficis en termes de creixement econòmic i benestar individual, convertint així la Internet dels objectes en una Internet dels objectes per les persones. No fer-ho així implicaria perdre una oportunitat important, el que podria relegar a Europa a la posició de veure's obligada a adoptar tecnologies en el disseny no s'haurien tingut en compte els seus valors fonamentals, com la protecció de la privacitat i de les dades personals.
En posar en marxa una sèrie d'accions i reflexions, la Comissió es proposa donar impuls a aquesta tasca, i convida al Parlament Europeu, el Consell i totes les parts interessades a que col.laborin per assolir aquests objectius ambiciosos però realitzables. " 

Som davant d'una realitat que està funcionant en diversos àmbits de la logística, amb tecnologies molt sòlides i standars consolidats.
Els mitjans de comunicació no poden quedar al marge d'aquest canvi de paradigma (com adjectiva la Comissió). Concretament els diaris poden estar a punt de tenir la clau que obre la porta a solucions per als dilemes actuals que enfronten les edicions digitals i de paper. (veure post)

Sincerament els diaris tenen clar quina foto de les dues identifica més al futur lector, o l'actual júnior????


A NVConsulting, estem desenvolupant, en aliança amb altres empreses,  el projecte IO Press que incorpora solucions orientades als Diaris, en la línia per la qual aposta la Comissió Europea.
Interessats enviar email a info@nvconsulting.es


Albert Pérez Novell NVConsulting