Passa al contingut principal

Projecte IO Press

El passat mes de juny la Comissió Europea va enviar una comunicació al Consell, al Comitè Econòmic i Social europeu i al Comitè de les Regions, titulada Internet dels objectes - Un pla d'acció per a Europa.


A les conclusions diu "..................... la IO no és encara una realitat tangible, sinó una visió prospectiva d'una sèrie de tecnologies que, combinades, podrien  els propers 5 a 15 anys modificar radicalment la manera com funcionen les nostres societats.
En adoptar un plantejament proactiu, Europa podria estar a l'avantguarda per donar forma a la manera en què funciona la IO i obtenir els consegüents beneficis en termes de creixement econòmic i benestar individual, convertint així la Internet dels objectes en una Internet dels objectes per les persones. No fer-ho així implicaria perdre una oportunitat important, el que podria relegar a Europa a la posició de veure's obligada a adoptar tecnologies en el disseny no s'haurien tingut en compte els seus valors fonamentals, com la protecció de la privacitat i de les dades personals.
En posar en marxa una sèrie d'accions i reflexions, la Comissió es proposa donar impuls a aquesta tasca, i convida al Parlament Europeu, el Consell i totes les parts interessades a que col.laborin per assolir aquests objectius ambiciosos però realitzables. " 

Som davant d'una realitat que està funcionant en diversos àmbits de la logística, amb tecnologies molt sòlides i standars consolidats.
Els mitjans de comunicació no poden quedar al marge d'aquest canvi de paradigma (com adjectiva la Comissió). Concretament els diaris poden estar a punt de tenir la clau que obre la porta a solucions per als dilemes actuals que enfronten les edicions digitals i de paper. (veure post)

Sincerament els diaris tenen clar quina foto de les dues identifica més al futur lector, o l'actual júnior????


A NVConsulting, estem desenvolupant, en aliança amb altres empreses,  el projecte IO Press que incorpora solucions orientades als Diaris, en la línia per la qual aposta la Comissió Europea.
Interessats enviar email a info@nvconsulting.es


Albert Pérez Novell NVConsulting
Entrades populars d'aquest blog

Consumption cannot be destroyed, like energy, it can only be transformed.

Aquesta crisi haurà canviat permanentment el comportament de compra dels consumidors. Ens deixa com herència compradors més cauts i reflexius. Però existeixen formes de consum que romandran i s’adaptaran a l’aire estoic que no tenim més remei que respirar.

No esperem que el consum desaparegui, tant sols es transformarà (el consum és com l’energia no es destrueix, es transforma).


En aquest post faig un repàs per les tendències i la fauna consumista del moment.

  Com diu Guilles Lipowetsky : El consum esta molt ligat a la seducció, com veurem més endavant: "Lluny de circumscriure a les relacions interpersonals, la seducció s'ha convertit en el procés general que tendeix a regular el consum, les organitzacions, la informació, l'educació, els costums.”. Tambè ens diu: “Cal un consum més responsable, però també invertir en noves tecnologies”.
En aquesta època hipermoderna no hi ha somnis col•lectius, sol ens queda el consum; una millor casa, un millor cotxe, etc..... La generaci…

A la sombra de los signos. “Los Archivos del Pentágono”

La repercusión que he observado en el sector periodístico del estreno de la película “Los Archivos del Pentágono”, me ha llevado a una serie de reflexiones alrededor de ciertos fenómenos que atraviesan las sociedades democráticas, entre otros, la confusión que se ha establecido entre signo y sentido, siendo así que el primero elimina al segundo.

La publicación de los famosos archivos demostró que desde sus comienzos la guerra de Vietnam estaba definitivamente perdida, lo que la convertía en una guerra sin sentido, simulada, lo que no impidió, en nombre del estratégico enfrentamiento a un nuevo foco del comunismo, que se construyera un signo en aras del que se sacrificó  la vida de cincuenta y ocho mil soldados estadounidenses y millón y medio de vietnamitas, incluida población civil.

Algunos aspectos relevantes del film: Este film de Steven Spielbergaborda conceptos como: la verdad, la investigación, situando al periodismo en el centro de la intriga, convirtiendo a estos profesionales e…

Metáforas interesantes del capitalismo unidimensional

Si existe una metáfora que me parece interesante dentro de la literatura, más o menos reciente, del management es la de los Océanos Azules de W. Chan Kim y Renee Mauborgne .

Yo también tengo derecho a tener mi nivel de ingenuidad,  para poder subsistir. Debe ser el espiritu navideño que me invade.
Digo que me parece interesante, porque, a diferencia de otros conceptos manidos en este tipo de literatura, aporta un elemento fundamental, muy sencillo, que en resumen consiste en la capacidad de ver las cosas de otra manera. Esto, no sé si por genética generacional o porqué narices, me gusta.

En este momento de crisis económica, se manifiesta muy claramente que en su substrato subyace una crisis de ideas, un modelo obsoleto de entender el sistema y sus reglas de juego pertenecientes a un Océano Rojo por el que resulta difícil navegar.
En los océanos rojos, los agentes del sistema tratan de superar a los rivales arañando poco a poco cuota de mercado. Conforme aparecen más competidores, las posi…