Passa al contingut principal

Què ha de fer un mitjà de comunicació tradicional quan la seva plataforma de negoci central s'erosiona cada temporada que passa?


La diversificació de la premsa cap altres negocis dins del paradigma comunicatiu, es una necessitat del sector per a sobreviure, fer-ho amb aliança amb empreses expertes en xarxes de Digital Media és una bona solució, atès que els riscos d’ implementació i creixement son mínims

Els mitjans impresos (diaris i revistes principalment) busquen noves estratègies per a sobreviure davant d'un consumidor amb una clara actitud digital. Una de les iniciatives més recents és l'acord de The New York Times amb RMG, una  empresa que opera xarxes digitals publicitaries, gràcies a la qual estarà present en més de 800 bars i restaurants en els què, a més d'emetre notícies i continguts digitals, oferirà les edicions impreses del diari per als que ho desitgin adquirir.

The New York Times ja ens té acostumats a una correcta evolució davant la revolució digital. S'ha adaptat perfectament com a mitjà en línia, i fins i tot és un clar exemple de bon anàlisi de públic en línia, virtut que l'ha portat a desenvolupar la seva edició impresa en relació amb les notícies més llegides i de major interès en la seva pàgina web. Això és exemple d'adaptció al públic i als seus interessos, desenvolupant fins i tot un diari més personalitzat.

També ens va sorprendre al desenvolupar sistemes per als quioscs a través dels que podies llegir i descarregar-te el diari a la Blackberry.

Amb aquesta nova entrada al digital signage no només demostren adaptació, sinó que això transcendeix a la resta de mitjans impresos, que hauran entaular aliances amb els mitjans digitals per complementar-se els uns als altres. No és fàcil competir per l'atenció del públic, però si podem unir esforços segur que el resultat és desenvolupar mitjans de comunicació a mida de cada uausari, amb una qualitat informativa d'acord amb les expectatives i necessitats del públic en cada moment.

Y a España mentre tant que passa:


L’única experiència que coneixem similar a la del New York Times és l’encetada  just fa un any pel grup UNIDAD EDITORIAL al unir-se amb Clear Channel


Amb aquest acord es preten unir el periodisme o premsa digital amb el digital signage aporta informació tractada de forma professional que arriba al públic en temps real.

L’acord entre Clear Channel i Unitat Editorial pel qual l'empresa de gestió d'espais publicitaris emet notícies digitals (d'Internet) a les 15 tanques digitals que Clear Chanel té a Madrid en aquests moments. L'objectiu és difondre informació d'actualitat de Elmundo.es i Expansion.com mitjans principals, encara que no s'han ofert més detalls sobre els continguts.

Veurem com evolucionen mitjans impresos i digitals a Espanya, i si podem prendre nota de les experiències en altres països.

La diversificació de la premsa cap altres negocis dins del paradigma comunicatiu, es una necessitat del sector per a sobreviure, fer-ho amb sinergía amb empreses de xarxes de Digital Media es una bona solució, atès que els riscos d’ implementació i creixement son mínims.
Albert Pérez Novell
Noticies relacionades

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Las Monadas: El secreto del Planeta de los simios, ( ciencia ficción, politicamente incorrecta)

A mediados del 2º milenio, en el tercer Planeta de la Estrella Sol de la Vía Láctea,  se verifica la existencia de una especie dominante los simios y otra dominada el hombre.

Historia de una involución: El Planeta de los Simios (francés:La Planète des Singes) es una novela de ciencia ficción escrita por Pierre Boulle, publicada por Editorial Julliard en 1963.

En 1968 fue adaptada al cine en la película El planeta de los simios de Franklin Schaffner.


En el siglo quinto del segundo milenio, una nave espacial procedente de la Tierra, realiza un aterrizaje forzoso en un planeta desconocido. Los astronautas, al mando del coronel George Taylor (Charlton Heston) inspeccionan los alrededores y descubren que en este planeta los seres inteligentes y especie dominante son unos simios que comparten características físicas con los chimpancés (científicos), gorilas (militares) y orangutanes (religiosos y políticos) de la Tierra, pero que han desarrollado una civilización antropomorfizada y militariza…

2112, el soliloquio alucinatorio del gobierno Rajoy

El lapsus de Rajoy en su tweet al confundir 21 del 12, día previsto para las elecciones ilegitimitas convocadas por su gobierno, con el año 2112.

A primera vista, parece que Rajoy en su tweet apuesta porque el próximo presidente de la Generalitat sea:

Bromas a parte: Lo de Rajoy pertenece al genero llamado (lapsus de clave). Freud profundizó en la descripción del mecanismo de su formación en su libro llamado Psicopatología de la vida cotidiana (1901)—como una variedad de los lapsus que llamó «lapsus calami»— para significar los lapsus que ocurren cuando se mecanografía un texto y, que en algunos países también es conocido como "error de dedo" (y, con el avance de la tecnología, los que ocurren al escribir en el teclado de un ordenador, de un teléfono móvil o formas afines de comunicación.
Twitter es una fuente de síntomas si observamos los mensajes que circulan por esta, llamada, red social.
Gracias a la Serendipia  que facilita Internet, he encontrado que 2112 es el nombre del …

Consumption cannot be destroyed, like energy, it can only be transformed.

Aquesta crisi haurà canviat permanentment el comportament de compra dels consumidors. Ens deixa com herència compradors més cauts i reflexius. Però existeixen formes de consum que romandran i s’adaptaran a l’aire estoic que no tenim més remei que respirar.

No esperem que el consum desaparegui, tant sols es transformarà (el consum és com l’energia no es destrueix, es transforma).


En aquest post faig un repàs per les tendències i la fauna consumista del moment.

  Com diu Guilles Lipowetsky : El consum esta molt ligat a la seducció, com veurem més endavant: "Lluny de circumscriure a les relacions interpersonals, la seducció s'ha convertit en el procés general que tendeix a regular el consum, les organitzacions, la informació, l'educació, els costums.”. Tambè ens diu: “Cal un consum més responsable, però també invertir en noves tecnologies”.
En aquesta època hipermoderna no hi ha somnis col•lectius, sol ens queda el consum; una millor casa, un millor cotxe, etc..... La generaci…