Passa al contingut principal

Què ha de fer un mitjà de comunicació tradicional quan la seva plataforma de negoci central s'erosiona cada temporada que passa?


La diversificació de la premsa cap altres negocis dins del paradigma comunicatiu, es una necessitat del sector per a sobreviure, fer-ho amb aliança amb empreses expertes en xarxes de Digital Media és una bona solució, atès que els riscos d’ implementació i creixement son mínims

Els mitjans impresos (diaris i revistes principalment) busquen noves estratègies per a sobreviure davant d'un consumidor amb una clara actitud digital. Una de les iniciatives més recents és l'acord de The New York Times amb RMG, una  empresa que opera xarxes digitals publicitaries, gràcies a la qual estarà present en més de 800 bars i restaurants en els què, a més d'emetre notícies i continguts digitals, oferirà les edicions impreses del diari per als que ho desitgin adquirir.

The New York Times ja ens té acostumats a una correcta evolució davant la revolució digital. S'ha adaptat perfectament com a mitjà en línia, i fins i tot és un clar exemple de bon anàlisi de públic en línia, virtut que l'ha portat a desenvolupar la seva edició impresa en relació amb les notícies més llegides i de major interès en la seva pàgina web. Això és exemple d'adaptció al públic i als seus interessos, desenvolupant fins i tot un diari més personalitzat.

També ens va sorprendre al desenvolupar sistemes per als quioscs a través dels que podies llegir i descarregar-te el diari a la Blackberry.

Amb aquesta nova entrada al digital signage no només demostren adaptació, sinó que això transcendeix a la resta de mitjans impresos, que hauran entaular aliances amb els mitjans digitals per complementar-se els uns als altres. No és fàcil competir per l'atenció del públic, però si podem unir esforços segur que el resultat és desenvolupar mitjans de comunicació a mida de cada uausari, amb una qualitat informativa d'acord amb les expectatives i necessitats del públic en cada moment.

Y a España mentre tant que passa:


L’única experiència que coneixem similar a la del New York Times és l’encetada  just fa un any pel grup UNIDAD EDITORIAL al unir-se amb Clear Channel


Amb aquest acord es preten unir el periodisme o premsa digital amb el digital signage aporta informació tractada de forma professional que arriba al públic en temps real.

L’acord entre Clear Channel i Unitat Editorial pel qual l'empresa de gestió d'espais publicitaris emet notícies digitals (d'Internet) a les 15 tanques digitals que Clear Chanel té a Madrid en aquests moments. L'objectiu és difondre informació d'actualitat de Elmundo.es i Expansion.com mitjans principals, encara que no s'han ofert més detalls sobre els continguts.

Veurem com evolucionen mitjans impresos i digitals a Espanya, i si podem prendre nota de les experiències en altres països.

La diversificació de la premsa cap altres negocis dins del paradigma comunicatiu, es una necessitat del sector per a sobreviure, fer-ho amb sinergía amb empreses de xarxes de Digital Media es una bona solució, atès que els riscos d’ implementació i creixement son mínims.
Albert Pérez Novell
Noticies relacionades

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Consumption cannot be destroyed, like energy, it can only be transformed.

Aquesta crisi haurà canviat permanentment el comportament de compra dels consumidors. Ens deixa com herència compradors més cauts i reflexius. Però existeixen formes de consum que romandran i s’adaptaran a l’aire estoic que no tenim més remei que respirar.

No esperem que el consum desaparegui, tant sols es transformarà (el consum és com l’energia no es destrueix, es transforma).


En aquest post faig un repàs per les tendències i la fauna consumista del moment.

  Com diu Guilles Lipowetsky : El consum esta molt ligat a la seducció, com veurem més endavant: "Lluny de circumscriure a les relacions interpersonals, la seducció s'ha convertit en el procés general que tendeix a regular el consum, les organitzacions, la informació, l'educació, els costums.”. Tambè ens diu: “Cal un consum més responsable, però també invertir en noves tecnologies”.
En aquesta època hipermoderna no hi ha somnis col•lectius, sol ens queda el consum; una millor casa, un millor cotxe, etc..... La generaci…

A la sombra de los signos. “Los Archivos del Pentágono”

La repercusión que he observado en el sector periodístico del estreno de la película “Los Archivos del Pentágono”, me ha llevado a una serie de reflexiones alrededor de ciertos fenómenos que atraviesan las sociedades democráticas, entre otros, la confusión que se ha establecido entre signo y sentido, siendo así que el primero elimina al segundo.

La publicación de los famosos archivos demostró que desde sus comienzos la guerra de Vietnam estaba definitivamente perdida, lo que la convertía en una guerra sin sentido, simulada, lo que no impidió, en nombre del estratégico enfrentamiento a un nuevo foco del comunismo, que se construyera un signo en aras del que se sacrificó  la vida de cincuenta y ocho mil soldados estadounidenses y millón y medio de vietnamitas, incluida población civil.

Algunos aspectos relevantes del film: Este film de Steven Spielbergaborda conceptos como: la verdad, la investigación, situando al periodismo en el centro de la intriga, convirtiendo a estos profesionales e…

Metáforas interesantes del capitalismo unidimensional

Si existe una metáfora que me parece interesante dentro de la literatura, más o menos reciente, del management es la de los Océanos Azules de W. Chan Kim y Renee Mauborgne .

Yo también tengo derecho a tener mi nivel de ingenuidad,  para poder subsistir. Debe ser el espiritu navideño que me invade.
Digo que me parece interesante, porque, a diferencia de otros conceptos manidos en este tipo de literatura, aporta un elemento fundamental, muy sencillo, que en resumen consiste en la capacidad de ver las cosas de otra manera. Esto, no sé si por genética generacional o porqué narices, me gusta.

En este momento de crisis económica, se manifiesta muy claramente que en su substrato subyace una crisis de ideas, un modelo obsoleto de entender el sistema y sus reglas de juego pertenecientes a un Océano Rojo por el que resulta difícil navegar.
En los océanos rojos, los agentes del sistema tratan de superar a los rivales arañando poco a poco cuota de mercado. Conforme aparecen más competidores, las posi…